Andre Citroen
Geel-rode tulp

Andre Citroen is een geel-rode tulp die uit een kruising van Theo Boekel in 1985 geboren is. In 1998 gedoopt naar de Franse industrieel met Nederlands roots. Nog steeds een vrij jonge cultivair waar nu pas wat grotere aantallen beschikbaar van zijn. Is feller rood/geel dan zijn concurrenten, met ook al een mooie knoppresentatie. Verder qua stand een heel mooie tulp, vergelijkbaar met de witte Antarctica.


Antarctica
Klassieke witte tulp

Antarctica is een van de paradepaardjes van onze tulpenkraam. Een nieuwe, nog exclusieve cultivar die vooral opvalt door zijn prachtige bladstand en bladkleur. De bloem is klassiek van vorm zoals een tulp hoort te zijn. Een moeilijke cultivar in de bollenteelt (daarom durven veel kwekers deze cultivar niet aan), maar des te mooier als snijtulp. Antarctica hoort bij de duurste witte cultivars op de bloemenveiling.


Ben van Zanten
Cherry rode tulp

Een cherry rode Tiumphtulp die goed geschikt is voor broei vroeg in het seizoen. Net als Debutante dus echt een aanrader voor de kerst!


Debutante
Helder rode tulp met witte rand

Een vroege Triumph tulp met een helder rode kleur en een witte rand. Deze tulp is een lange, stevige cultivar, met stevig rechtopstaand blad en een mooie bladkleur. Een absolute aanrader, die vroeg in het seizoen al op zijn best is.


Orange Princess
Dubbele oranje tulp

Orange Princess is de dubbele variant (dubbel aantal bloemblaadjes) van Prinses Irene. Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Rococo, Prinses Irene en Red Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.


Pretty Princess
Roze tulp met bont blad

Pretty Princess is de roze variant van Prinses Irene. Dit is een zeer nieuwe cultivar waar nog erg weinig van bschikbaar is. Het is een van de weinige in de familie van Prinses Irene met een zeer decoratief bont blad.


Prinses Irene
Fel oranje gevlamde tulp

Prinses Irene is de bekende fel oranje en gevlamde tulp. Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Rococo, Orange Princess en Red Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.


Rambo
Rood-gele Triump-tulp

Rambo is een rood-gele Triump-tulp. De naam zegt het al: Rambo: een ijzersterke tulp. Boomstammen worden ze ook genoemd in kwekersjargon. Het is een tetraploide tulp (48 chromosomen) die kan wedijveren qua robuustheid met de tulpen van de volle grond.


Red Princess
Dubbele rode tulp

Red Princess is de meest veelbelovende dubbele rode tulp. Een nog nieuwe tulp waar nog weinig van beschikbaar is op de markt. Prachtige rode dubbele bloem (dubbel aantal bloemblaadjes). Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Rococo, Prinses Irene en Orange Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.


Rococo
Rode parkiet tulp

Rococo is de beste rode parkiettulp. Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Prinses Irene, Orange Princess en Red Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.

Overige cultivars

Angelique
Brilliant Star
Coquette
Hermitage
Pink Princess
Purple Prince
Surrender
Victor Mundi
White Marvel