Cultivars

Andre Citroen

Antarctica

Klassieke witte tulp

Antarctica is een van de paradepaardjes van onze tulpenkraam. Een nieuwe, nog exclusieve cultivar die vooral opvalt door zijn prachtige bladstand en bladkleur. De bloem is klassiek van vorm zoals een tulp hoort te zijn. Een moeilijke cultivar in de bollenteelt (daarom durven veel kwekers deze cultivar niet aan), maar des te mooier als snijtulp. Antarctica hoort bij de duurste witte cultivars op de bloemenveiling.

Ben van Zanten

Cherry rode tulp

Een cherry rode Tiumphtulp die goed geschikt is voor broei vroeg in het seizoen. Net als Debutante dus echt een aanrader voor de kerst!

Debutante

Orange Princess

Dubbele oranje tulp

Orange Princess is de dubbele variant (dubbel aantal bloemblaadjes) van Prinses Irene. Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Rococo, Prinses Irene en Red Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.

Pretty Princess

Prinses Irene

Rambo

Rood-gele Triump-tulp

Rambo is een rood-gele Triump-tulp. De naam zegt het al: Rambo: een ijzersterke tulp. Boomstammen worden ze ook genoemd in kwekersjargon. Het is een tetraploide tulp (48 chromosomen) die kan wedijveren qua robuustheid met de tulpen van de volle grond.

Red Princess

Dubbele rode tulp

Red Princess is de meest veelbelovende dubbele rode tulp. Een nog nieuwe tulp waar nog weinig van beschikbaar is op de markt. Prachtige rode dubbele bloem (dubbel aantal bloemblaadjes). Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Rococo, Prinses Irene en Orange Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.

Rococo

Overige cultivars

Angelique
Brilliant Star
Coquette
Hermitage
Pink Princess
Purple Prince
Surrender
Victor Mundi
White Marvel