Kwekerij

De bollenteelt en –verkoop neemt een belangrijke plaats in binnen ons bedrijf. Wij telen inmiddels 65 ha bollen en wij mogen verscheidene topbroeiers tot onze afnemers rekenen. Brilliant Star is het paradepaardje van de bollenkraam. Ca. 90% van de folieteelt en -afzet van deze cultivar is in handen van Koburg B.V.

De laatste jaren zijn wij meer en meer gespecialiseerd in exclusieve cultivars. Deze zware tulpen worden traditioneel, dus van de potgrond, gebroeid. In Nederland zijn deze verfijnde tulpen nauwelijks verkrijgbaar. Ons topsegment vindt zijn weg via de handelaars voornamelijk naar landen die van luxe bloemen houden, en de prijs minder belangrijk vinden, zoals Oost-Europa, Rusland en Italië.

Ca. 75% van onze tulpen worden geveild. Het merendeel in Aalsmeer en het overige deel in Rijnsburg. Wij kiezen ervoor om in ieder geval 50% van iedere partij tulpen te veilen om ook kleinere kopers goed te kunnen bedienen. Bij de directe verkoop hebben wij voorkeur voor een continue afname, maar als er vraag is naar een actie, spelen wij daar graag op in.

Koburg B.V. is deelnemer van kerngroep Natuurlijk Telen sinds 2013. We gaan niet direct voor bio, maar wel voor logisch telen, bijvoorbeeld bladvoeding en natuurlijke plantversterkers in plaats van chemie. Door minder stikstof te gebruiken en meer sporenelementen toe te dienen wordt de ziektegevoeligheid ook lager. Onze toeleveranciers hiervoor zijn Team Ecosys  en Green Balance.