Cultivars

Andre Citroen

Antarctica

Klassieke witte tulp

Antarctica is een van de paradepaardjes van onze tulpenkraam. Een nieuwe, nog exclusieve cultivar die vooral opvalt door zijn prachtige bladstand en bladkleur. De bloem is klassiek van vorm zoals een tulp hoort te zijn. Een moeilijke cultivar in de bollenteelt (daarom durven veel kwekers deze cultivar niet aan), maar des te mooier als snijtulp. Antarctica hoort bij de duurste witte cultivars op de bloemenveiling.

Ben van Zanten

Debutante

Helder rode tulp met witte rand

Een vroege Triumph tulp met een helder rode kleur en een witte rand. Deze tulp is een lange, stevige cultivar, met stevig rechtopstaand blad en een mooie bladkleur. Een absolute aanrader, die vroeg in het seizoen al op zijn best is.

Orange Princess

Pretty Princess

Prinses Irene

Rambo

Red Princess

Dubbele rode tulp

Red Princess is de meest veelbelovende dubbele rode tulp. Een nog nieuwe tulp waar nog weinig van beschikbaar is op de markt. Prachtige rode dubbele bloem (dubbel aantal bloemblaadjes). Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Rococo, Prinses Irene en Orange Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.

Rococo

Overige cultivars

Angelique
Brilliant Star
Coquette
Hermitage
Pink Princess
Purple Prince
Surrender
Victor Mundi
White Marvel