Cultivars

Andre Citroen

Geel-rode tulp

Andre Citroen is een geel-rode tulp die uit een kruising van Theo Boekel in 1985 geboren is. In 1998 gedoopt naar de Franse industrieel met Nederlands roots. Nog steeds een vrij jonge cultivair waar nu pas wat grotere aantallen beschikbaar van zijn. Is feller rood/geel dan zijn concurrenten, met ook al een mooie knoppresentatie. Verder qua stand een heel mooie tulp, vergelijkbaar met de witte Antarctica.

Antarctica

Ben van Zanten

Cherry rode tulp

Een cherry rode Tiumphtulp die goed geschikt is voor broei vroeg in het seizoen. Net als Debutante dus echt een aanrader voor de kerst!

Debutante

Helder rode tulp met witte rand

Een vroege Triumph tulp met een helder rode kleur en een witte rand. Deze tulp is een lange, stevige cultivar, met stevig rechtopstaand blad en een mooie bladkleur. Een absolute aanrader, die vroeg in het seizoen al op zijn best is.

Orange Princess

Pretty Princess

Roze tulp met bont blad

Pretty Princess is de roze variant van Prinses Irene. Dit is een zeer nieuwe cultivar waar nog erg weinig van bschikbaar is. Het is een van de weinige in de familie van Prinses Irene met een zeer decoratief bont blad.

Prinses Irene

Fel oranje gevlamde tulp

Prinses Irene is de bekende fel oranje en gevlamde tulp. Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Rococo, Orange Princess en Red Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.

Rambo

Rood-gele Triump-tulp

Rambo is een rood-gele Triump-tulp. De naam zegt het al: Rambo: een ijzersterke tulp. Boomstammen worden ze ook genoemd in kwekersjargon. Het is een tetraploide tulp (48 chromosomen) die kan wedijveren qua robuustheid met de tulpen van de volle grond.

Red Princess

Dubbele rode tulp

Red Princess is de meest veelbelovende dubbele rode tulp. Een nog nieuwe tulp waar nog weinig van beschikbaar is op de markt. Prachtige rode dubbele bloem (dubbel aantal bloemblaadjes). Deze tulp komt uit de Couleur Cardinal familie, net als Rococo, Prinses Irene en Orange Princess. Deze tulpen hebben de volgende eigenschappen: een mooi stevige stand, rechtopstaand blad, een zeer goede houdbaarheid en ze groeien relatief weinig door op de vaas.

Rococo

Overige cultivars

Angelique
Brilliant Star
Coquette
Hermitage
Pink Princess
Purple Prince
Surrender
Victor Mundi
White Marvel